torsdag 21 juli 2011

SemesterTurf

Nedräkningen till semestern började för länge sedan och börjar nu närma sig dagen D.

Turfplaneringen under semestern börjar nu på allvar och det verkar gå åt skogen rejält!

Saker som inte är till någon Turffördel:

 1. Jag har tydligt fått det förklarat att jag inte ska Turfa på semestern när jag är med familjen.

 2. Ny omgång mitt i semestern.

 3. Jag kommer under flertalet veckor inte ha möjligheten att försvara min hemmaplan.


Det finns en zon i Vimmerby. AstridWorld. Det är dit vi ska på semester. Ur Turfsynpunkt under de dåliga datumen 25-27/7 vilket innebär att jag garanterat har tappat zonen den 31/7  då ny omgång börjar och jag i bästa fall fått ha zonen 50% av snitt-tiden.

På vägen dit passerar (?) vi Värgårdzone som i dagsläget innehavs av johan_p ! Det ska bli ett sant nöje att få ta den zonen ifrån honom. Det blir dock det enda nöjet då jag även där garanterat kommer tappa zonen innan 7 dagar gått och jag har även sett att zonen tillhöra Linköping, vilket gör att det inte heller blir något tillägg i antalet besökta regioner. Åker inte heller förbi där på vägen hem när zonen är gul...

I staden jag tillbringat 3 år tänker jag iaf ta NoseSea under min guidade tur för familjen. Det enda bra med den zontagningen är att jag tar min första Jönköpingsregion zon. Att jag automatiskt tappar den 3-4 dagar senare känns redan nu surt.

Sedan får vi se hur det blir med dom aktiva Jönköpingszonerna. Känns onödigt att göra familjen sur på semestern när jakten på poäng inte är så betydelsefullt såhär i slutet av omgången.

Däremot siktar jag in mig hårt på Ulricehamns FoodZone ! Det ser ut som en Turfzon där jag inte ens behöver kliva ur bilen!! Ny region och jag struntar helt i Ulricehamns 3 andra zoner om jag bara får ta FoodZone!

Mentalt förberedd på att bara passera Borås alla zoner, vilket svider. Borde ändå försöka med övertalningen ca 3 mil innan Borås. "Älskling, bara eeeen zon ?!?"

I Göteborg finns två zoner (av 1,5 miljoner stycken) som jag absolut ska ta. Liseberg och campingen vi ska tälta på. Förhoppningsvis tar jag dom även den här omgången och nästa. Alltså innan 31/7 och efter.

Väg 27-40-E4 hem och inga planer på några stop. Har varit in Linköping tidigare och det är staden jag inte åker frivilligt till. I mitt värsta scenario så vill sambon stanna vid någon byggnad som heter IKEA. Då kan jag iaf ta Kampradzone.

Det blir alltså ingen lyckad turfsemester - utan snarare en semester ifrån turf.

Sådan familjeturfare är jag.

4 kommentarer:

 1. När jag gör min zontagning nummer 5000 ska jag tänka på dig.

  SvaraRadera
 2. Ring din Turfmentor om du behöver hjälp med att sälja in semesterzoner. Han är en mästare på sånt. T.ex så lyckades han med att byta ut en 2 timmars flygresa mot en bilresa på 9+8 timmar med övernattning i ett främmande land.

  SvaraRadera
 3. Emma jag har faktiskt bokat in ett möte med min Turfmentor helgen V31. Då ska vi sätta oss ner och diskutera hur jag kan göra för att nästa semester ska bli en riktig Turfsemester!

  SvaraRadera