måndag 27 juni 2011

Order of Aquamen

Då har jag tagit ett steg mot ExtremeTurf genom att erövra Midisland och erhålla medaljen Order of Aquamen !

Om det gick smärtfritt? Nej!

Det började ändå ganska bra förutom att jag tidigare använt mig av en mössa för att hålla androiden på plats, den mössan ligger nu någonstans i Motalaström en bit bort från Norrwater och kepsen var inte testkörd innan skarpt läge. Det var en ganska bra ner till vattnet då kajen är gjord för fraktbåtar och inte turfare som ska ner i vattnet. Detta avstånd ner till vatten medföljde att jag inte fick med mig mina sandaler, så som det var tänkt och följderna blev katastrofala !Att ta sig till ön var ändå inga större bekymmer. Det var väl på ön som helvetet började. Barfota går jag bland kvistar och värre skulle det bli.

Midisland är genomtät av brännässlor och mycket vass vass. Jag möttes av ett hav av dom förstnämnda, en plantering av Urtica dioica eller ett brännande fält. Här var jag på Mora Träsk liknande Turfjakt så det var bara att gå igenom det.

Tidigare har jag svurit satan när jag runt huset råkat komma åt en sådant brännande blad. Igår gick jag barfota på, mot och över dom i mängder.

Midisland

På något sätt var jag lättad när jag kom fram till ön´s inre ris buskage. Tills jag fick sällskap av dom hungrigaste mygg jag någonsin träffat på. Jag var dessutom det första dom träffat på som innehöll blod och vilken fest det blev för dom!

Sedan irrade jag runt i 2 meter hög vass. Tror det var någon av dom som jag fick mellan stortå och tån bredvid.

Fast beslutsam att ta mig fram till zonen så tog jag mig dit trots att jag gick fel och försök att undvika plågsam terräng misslyckades.

Sen var det bara att ta sig tillbaka...Upprivna, brända och såriga ben och fötter gjorde att jag vaknade 44 (?) ggr inatt under dom 4.5 timmar jag kunde ligga i sängen innan jag gav upp och gick upp.

Tror att mina dagar som ExtremeTurfare nu är över. Från och med nu ska jag endast ta enkla asfaltszoner. Kanske tom undvika dom där zonerna med någon form av växtlikhet,  så som gräs och blommor.

Jag har i alla fall tagit min Order of Aquamen och 2 ohotade poäng i timmen.

9 kommentarer:

 1. Vass vass! Vad hade du förväntat dig att vass skulle va'?

  SvaraRadera
 2. Ok, ska ändra till vassare än vanlig vass eller liknande utan dess like! ;)

  SvaraRadera
 3. Hörde att det är på Midisland nästa Bonanza ska äga rum. Galet!

  SvaraRadera
 4. Det sjuka är ändå att man blir taggad på att göra något liknande.

  SvaraRadera
 5. Keyword på "taggad"

  SvaraRadera
 6. Hehe snyggt jobbat, är det någon som är värd order of aqua är det du! :)

  SvaraRadera
 7. Tack! Ja, jag har hört talas om folk nära Kalmar som faktiskt inte ens har simmat för att få sin order of aqua! Fifflare finns överallt!

  SvaraRadera
 8. […] Mission MidIsland är avklarat och MidIsland är definitivt ingen Jungfru längre. Efter att både Thunell och jag tagit zonen var det fem kilometers paddling tillbaka till bilen och då började det bli lite mer vind och vågor och det kändes lite mer i armarna att man inte var så van att paddla. Men det var en härligt minnesvärd dag ”till havs”. Och helt utan skador och definitivt utan mygg – med tanke på MidIslands tidigare placering som tydligen hade gott om den varan. Se Saidfuns historia om den ursprungliga MidIsland. […]

  SvaraRadera